Wednesday, October 14, 2015

Laevakassi konkursi võitis Tont, mistõttu kandidaat Mann otsib nüüd sotsiaaltööd

Tööportaalis väljakuulutatud reisilaeva Katariina laevakassi konkursi võitis ligi 200 kandidaadi seast Tallinna lähistelt pärit aastane emane süsimust kass, kellele tööandja otsustas nimeks panna Tont.



Katariina kapten Herkki Haldre sõnul polnud valik üldse lihtne ülesanne. «Nii suure valiku korral on raske öelda, kas valitud kass on see õige. Üldjuhul olid parameetriteks kassi vanus, kuidas ta välja nägi ja tunnetus,» rääkis Haldre. Ta lisas selgituseks, et «kass pole inimene, et temaga saaks teha töövestlust ning seetõttu tuli valikud teha ka tunde järgi».

Laevakass, täpsemalt öeldes deratisatsiooni ehk rotitõrje spetsialist, valiti välja septembri alguses ning praegu käib dokumentide vormistamine tema tööle võtmiseks.

«Tegeleme praegu sertifitseerimise protsessiga, see tähendab, et kass peab vastama euronõuetele. Veterinaar peab hindama töötaja kihvu, küüsi, muskulatuuri ehk vaatama, kas ta on töövõimeline ning tegema ka vaktsineerimise,» kirjeldas kapten rotitõrje spetsialisti tööle vormistamist.

Lisaks peab töötaja Tont harjuma töökeskkonnaga ja uue koduga rannasõidu reisilaeval. Sügisesel ajal võib tormise merega mittekohanemine saada uuele töötajale komistuskiviks.

Võib juhtuda, et Tont ei harju töökeskkonnaga ja siis tuleb laevakaptenil valida parimate kandidaatide seast uus töötaja.

Varjupaiga Mannil uued mõtted ja võimalused
Kuna Läänemaa varjupaigast teatati just eile, et laevakassi kohale kandideerinud Mann on masenduses, siis võib uus kandideerimislootus tema meeleolu ehk teha rõõmsamaks.

Varjupaiga esindaja märkis, et «Mannile pole siiani vastust tulnud ja Mann on masenduses. Varjupaiga töötajad üritasid talle küll selgitada, et vahel on mõnele töökohale nii palju taotlusi, et äraütlevaid kirju ei saadetagi, kuid tulevane merenaine ei söandanud pikka aega arvutist kaugemale minna ning kartes eitavat vastust, sõi igal hommikul postiljoni toodud paberkirjad ära».

Läänemaa vabatahtlik Kaja arvab aga, et Mannile meeldiks hästi ka sotsiaaltöö – niikuinii hoolitseb ta varjupaigas päevast päeva väiksemate eest ja õpetab neile kombeid.

«Üks tubli korrapidaja kulub ära igasse majapidamisse ja nii pöördumegi teie poole küsimusega – kelle koju sobiks üks tubli eestimaine ja kodukassi tõugu Mann? Manni kompsud on pakitud ja ootab teie kõnesid 523 8957 või kirju laanemaa@varjupaik.ee,» kirjutatakse varjupaiga Facebooki lehel.
Herkki Haldre rääkis aga, et tõsiselt võttes ei hakka Tont laeval midagi tegema, kuna laeval ei ole rotte ega hiiri, kuid kass võetakse tööle euronõuete tõttu.

«Deratisatsioon ehk rotitõrje mürgikuubikutega on kohustuslik nõue igal pool, näiteks ka hotellides ja restoranides. Avastasime euroseadustest võimaluse, et me ei pea palkama firmadest deratisatsiooni spetsialisti, kes kirjutaks välja sertifikaate, kui laeval on euronõuetele vastav kass,» selgitas Haldre laevakassi konkursi tagamaid.

Laevakassiks kandideerijale seati tingimuseks, et ta peab olema iseseisev, otsustusvõimeline, energiline, hea silmanägemise ja kuulmisega, võimeline enda järelt koristama ning hea ujuja. Ühtlasi ei tohi kandidaat karta vett, tormist merd ja kiiret töötempot.

Rotitõrje spetsialist on laeval Katariina olnud ametis ennegi, kuid ta lahkus töölt oma kõrge ea tõttu.
Uue töötaja leidmiseks kuulutati augusti välja konkurss. Laevakassiks kandideerijatele seati tingimuseks, et ta peab olema iseseisev, otsustusvõimeline, energiline, hea silmanägemise ja kuulmisega, võimeline enda järelt koristama ning hea ujuja. Ühtlasi ei tohi kandidaat karta vett, tormist merd ja kiiret töötempot.

Töökuulutuses oli veel kirjas, et mereharidus või eelnev töökogemus sarnasel ametikohal on ainult eeliseks ning et tööandja pakub väljavalitud töötajale lisaks sobivale tööle tasuta majutust Kalamaja piirkonnas, piiramatus koguses sööki ja võimalust magada siis, kui ta seda ise soovib.






Allikas: PM

No comments:

Post a Comment